UGLY DRAWING JOOST KLEIN EN KÄÄRIJÄ

Amsterdam, 15 juni 2024 – In een spontane actie heeft Joost Klein, de populaire Nederlandse artiest, gisteren zijn 1,8 miljoen volgers op Instagram gevraagd om een “lelijke” tekening te maken van een foto van hem samen met de Finse artiest Käärijä. De oproep, getiteld “DRAW US UGLY”, heeft tot een stroom van creatieve en humoristische inzendingen geleid.
2024

Een van de eerste reacties kwam van de Friese kunstenaar Feike Otto van der Zee, die speciaal voor Joost en Käärijä een ‘lelijke’ tekening maakte. Fans zijn benieuwd hoeveel tekeningen er nog meer zijn ingediend en of Joost van plan is om alle inzendingen te bekijken en erop te reageren.

Een fan reageerde al humoristisch op de uitdaging: “Hey Europapaatje, ik geloof dat je een klein probleempje hebt. Ga je ze dan ook alle 1,8 miljoen bekijken? Kan je wel even een maandje voor uittrekken. “Nou sterkte ermee hè.”

Het is nog onduidelijk wat er met alle ‘ingezonden’ tekeningen zal gebeuren en of Joost inderdaad alle kunstwerken zal beoordelen. Wat wel zeker is, is dat Joost zich de komende tijd zal vermaken met de vele creatieve bijdragen van zijn volgers