PAINTING JOOST KLEIN TWELVE POINTS FRYSLÂN BOPPE

Amsterdam, Nederland – 3 maart, 2024

In een buitengewone viering van creativiteit, muziek en culturele identiteit heeft de Amsterdamse Friese kunstenaar Feike Otto van der Zee een meesterwerk gecreëerd dat Friesenjung Joost Klein‘s muziek en de trotse tradities van Fryslân weerspiegelt. Het schilderij, met de titel “Twelve Points Fryslân Boppe,” is een verbluffende fusie van muziek en beeldende kunst die de geest van Europapa en het Eurovisie Songfestival in Malmö vastlegt. 

Feike Otto van der Zee’s artistieke meesterwerk is een eerbetoon aan Joost Klein‘s opmerkelijke bijdrage aan de muziekwereld en zijn gedenkwaardige en veelbesproken deelname aan het Eurovisie Songfestival. Het schilderij, geïnspireerd door de betoverende klanken van Joost Klein‘s muziek, weeft naadloos elementen van zijn artistieke reis samen met de rijke cultuur van Fryslân.

Met “Twelve Points Fryslân Boppe” brengt Van der Zee een visueel spektakel tot leven dat de zintuigen prikkelt en de verbeelding aanwakkert. Het schilderij staat symbool voor de diepe verbinding tussen muziek en kunst in de werken van Joost Klein.

Dit kunstwerk belichaamt de geest van Europapa, waarin creativiteit en culturele trots samenkomen. “THIS IS ART”, aldus de kunstenaar, zinspelend op Joost Klein en zijn muziek.

Het schilderij: “Twelve Points Fryslân Boppe” staat niet alleen voor een muzikaal en cultureel hoogtepunt, maar ook voor een viering van Fryslân’s unieke bijdrage aan de wereld van muziek en kunst.

“Dank je wel daarvoor, Joost Klein, saved by the bell!”

2024
2024